Notícies

Publicada la nova convocatòria European Slate Development 2025

26/09/2024

S’ha publicat la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA European Slate Development (CREA-MEDIA-2025-DEVSLATE), la data límit de presentació de sol·licituds de la qual és el 5 de desembre de 2024 a les 17h.

L’objectiu del suport al desenvolupament de l’Slate europeu és fomentar la competitivitat de les empreses europees de producció independent i augmentar el seu pes econòmic al mercat. L’objectiu també és augmentar la capacitat de les productores audiovisuals per desenvolupar projectes amb potencial per circular per Europa i més enllà, i facilitar la coproducció europea i internacional.

El suport també proporcionarà un punt d’entrada per a talents emergents, que els donarà l’oportunitat de dirigir un curtmetratge amb el suport de la sòlida base proporcionada per empreses experimentades.

Important

Els i les sol·licitants no poden presentar més d’una proposta en aquesta convocatòria. Els sol·licitants i les que hagin rebut una subvenció per a la convocatòria de l’any anterior per al desenvolupament de Slate europeu (CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE) o per al desenvolupament de mini Slate europeu (CREA-MEDIA2024-DEVMINISLATE) no poden presentar cap sol·licitud per a aquesta convocatòria.

Europa Creativa MEDIA publica convocatòries anuals de codesenvolupament europeu, desenvolupament de Slate europeu, desenvolupament de Mini Slate europeu i desenvolupament de Videojocs i Contingut Immersiu. Una mateixa obra audiovisual no es pot presentar a més d’una d’aquestes convocatòries.

Activitats elegibles

Es donarà suport a les productores europees independents que puguin desenvolupar un paquet de 3 a 5 obres audiovisuals (ficció, animació, documental creatiu). Això hauria de permetre a les empreses productores reduir els riscos i augmentar la seva capacitat per atraure i retenir talents.

European Slate Development donarà suport al desenvolupament d’un mínim de 3 i un màxim de 5 obres per a l’explotació comercial destinades a l’estrena al cinema, la difusió televisiva o l’explotació comercial en plataformes digitals o en un entorn multiplataforma en les categories següents: animació, documental creatiu o ficció. Els i les sol·licitants poden afegir un curtmetratge amb talent emergent al seu paquet (opcional).

L’objectiu és dotar de fons a les productores audiovisuals per desenvolupar treballs d’alt valor creatiu i diversitat cultural i un ampli potencial d’explotació transfronterera. S’anima a les empreses a desenvolupar estratègies de màrqueting i distribució des de l’inici de la fase de desenvolupament, tot millorant així el potencial per arribar al públic als àmbits europeu i internacional.

També es persegueix més cooperació, inclòs el codesenvolupament, entre els operadors de diferents països que participen a MEDIA, així com l’enfortiment de la competitivitat de les productores audiovisuals europees, tot consolidant la seva capacitat d’inversió en la fase de desenvolupament i ampliant les activitats de les empreses i la seva innovació, i la seva capacitat per explorar nous camps i mercats.

Es prestarà especial atenció a les sol·licituds que presentin estratègies adequades per garantir una indústria més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient i per garantir l’equilibri de gènere, la inclusió, la diversitat i la representativitat.

Sol·licitants elegibles

Empreses europees independents de producció audiovisual que puguin demostrar haver produït i distribuït internacionalment dues obres des de 2018. Les dues obres han de complir les condicions d’elegibilitat següents:

En relació amb els treballs anteriors, el sol·licitant també ha d’acreditar:

Els i les sol·licitants han de proporcionar la informació sol·licitada sobre les obres anteriors elegibles a l’apartat dedicat de la sol·licitud. En cas que una o ambdues obres anteriors de la sol·licitud no respectin les condicions d’elegibilitat, la sol·licitud serà inelegible, encara que el sol·licitant pugui proporcionar informació sobre altres treballs anteriors que compleixin les condicions d’elegibilitat.

Projectes elegibles

Els sol·licitants han de presentar un paquet que inclogui un mínim de 3 i un màxim de 5 obres elegibles.
Només són subvencionables les activitats de desenvolupament de les obres següents:

Els treballs dissenyats per ser una sèrie amb una estratègia conjunta de distribució i màrqueting s’han de presentar com a sèrie. Els episodis individuals d’una sèrie no es poden dividir en sol·licituds separades i no es poden presentar com a obres separades dins de la mateixa aplicació.

El primer dia de rodatge principal (o equivalent) s’ha de programar com a mínim 10 mesos després del dia de la data límit de presentació de sol·licituds.

A més, les activitats de desenvolupament i producció d’un curtmetratge es poden afegir al paqueta. Serà elegible si

1) el curtmetratge té una durada màxima de 20 minuts i serveix de suport als nous talents.

2) el seu rodatge ha de començar un dia després de la data límit de la convocatòria.

En cas que el curtmetratge no compleixi aquests criteris d’elegibilitat, no podrà rebre suport i quedarà exclòs de la sol·licitud. La mateixa sol·licitud continuarà sent elegible sempre que compleixi tots els altres criteris d’elegibilitat.

Durada

Normalment, els projectes no han de superar els 36 mesos.
Les pròrrogues són possibles, si es justifiquen adequadament i mitjançant una modificació.

Calendari

Documentació

Call document

Plantilles de formularis de sol·licitud

Standard application form (CREA MEDIA) — el formulari de sol·licitud específic d’aquesta convocatòria està disponible al Sistema de presentació de sol·licituds 

Calculator (CREA MEDIA LS DEVSLATE and DEVMINISLATE)

Creative dossier (CREA MEDIA CODEV, DEVSLATE and DEVMINISLATE)

Declaration on independence and ownership (CREA MEDIA) 

Information on language of submission documents (CREA MEDIA)

Models de Convenis de Subvenció (Model Grant Agreements (MGA))

CREA MGA 

Lump Sum MGA

Documents addicionals:

CREA Annual Work Programmes

CREA Regulation 2021/818 

EU Financial Regulation 2018/1046 

Rules for Legal Entity Validation, LEAR Appointment and Financial Capacity Assessment 

EU Grants AGA — Annotated Model Grant Agreement 

Funding & Tenders Portal Online Manual 

Funding & Tenders Portal Terms and Conditions 

Funding & Tenders Portal Privacy Statement

Més informació

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

26/09/2024
Sessió informativa sobre la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA European Slate Development 2025 i una mirada al Content Cluster
El proper dijous 3 d'octubre durem a terme una sessió informativa en línia sobre la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA de suport al European Slate Development 2025 (CREA-MEDIA-2025-DEVSLATE), que s'acaba de publicar, i la data límit de presentació de sol·licituds de la qual és el 5 de desembre de 2024.
26/09/2024
Publicada la nova convocatòria Video game and immersive content development 2025
S'ha publicat la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA Video game and immersive content development (CREA-MEDIA-2025-DEVVGIM), la data límit de presentació de sol·licituds de la qual és el 12 de febrer de 2025 a les 17h.
26/09/2024
Publicada la nova convocatòria TV & Online Content 2025
S’ha publicat la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA TV and online content (CREA-MEDIA-2025-TVONLINE), les dates límit de presentació de sol·licituds de la qual són el 5 de desembre de 2024 a les 17h i el 14 de maig de 2025 a les 17h.
26/09/2024
Publicada la nova convocatòria European Slate Development 2025
S’ha publicat la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA European Slate Development (CREA-MEDIA-2025-DEVSLATE), la data límit de presentació de sol·licituds de la qual és el 5 de desembre de 2024 a les 17h.
25/09/2024
Europa Creativa publica el Pla de Treball Anual 2025
Amb un pressupost de gairebé 340 milions d'euros, el Programa Europa Creativa ha publicat el pla de treball 2025, que continuarà donant suport als sectors creatius i culturals, inclòs l'audiovisual. Es basarà en els èxits dels darrers quatre anys i integrarà més aspectes verds, digitals i d'inclusió social.
25/09/2024
La cineasta Isabella Rossellini rebrà el Premi de l’EFA ‘European Achievement in World Cinema Award’ a la seva trajectòria
Amb motiu de la 37a edició dels Premis del Cinema Europeu d'enguany i com a reconeixement a una contribució única al món del cinema, l'Acadèmia del Cinema Europeu lliurarà a l'actriu i cineasta Isabella Rossellini el premi European Achievement in World Cinema per la seva trajectòria destacada.
23/09/2024
Sessió informativa a Badalona sobre finançament europeu per a projectes que combinen art, cultura, ciència i tecnologia
L'Oficina Europa Creativa Cultura, juntament amb el Punt Nacional de Contacte del Clúster 2 d'Horizon Europe, participarà a l'esdeveniment Finançament europeu per a la cooperació cultural. Projectes d'art, cultura, ciència i tecnologia en el marc de The Gate, festival de ciència i art, organitzat per la Fundació Èpica La Fura dels Baus i el Media Solution Center d'Stuttgart.
23/09/2024
Participa a l’enquesta sobre la plataforma de resultats d’Europa Creativa
La Comissió Europea (Direcció General d’Educació, Juventut, Esport i Cultura) realitza una enquesta de satisfacció dels usuaris i usuàries sobre la plataforma de resultats de projectes d’Europa Creativa, per tal de recollir comentaris i idees i millorar-la. 
20/09/2024
CEE Animation Workshop 2025 obre la convocatòria
CEE Animation Workshop 2025 ha obert la convocatòria. La data límit de presentació de sol·licituds és el 8 de novembre de 2024.
19/09/2024
Lux Audience Award 2025 anuncia les cinc pel·lícules nominades
Dimecres 18 de setembre es va dur a terme l'acte de presentació de l'edició del LUX Audience Award 2025 al Parlament Europeu d'Estrasburg. S'han seleccionat cinc pel·lícules extraordinàries, cadascuna oferint una perspectiva única sobre temes socials urgents i narracions creatives. La vostra veu és crucial per determinar el film guanyador: ara us toca puntuar-lo a www.luxaward.eu!

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2025-DEVSLATE)

Termini: 05/des/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2025-TVONLINE)

1r Termini: 05/des/2024
2n Termini: 14/05/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video game and immersive content development
(CREA-MEDIA-2025-DEVVGIM)

Termini: 12/feb/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2025-AUDFILMEDU)

Termini: 27/mar/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2025-FILMOVE)

1r Termini: 20/mar/2025
2n Termini: 17/07/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...