Europa Creativa MEDIA Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2025-MEDIA360)

Data límit: 09/01/2025

Objectiu

L'objectiu de l'acció MEDIA 360 és desenvolupar grans hubs audiovisuals capaços de proposar un conjunt estratègic d'activitats que responguin a les oportunitats i reptes clau a l'àmbit europeu. Per fomentar un enfocament coherent on els centres explotin les seves identitats i capacitats úniques, així com les economies d'escala, MEDIA 360 dona suport a un paquet d'activitats que implementen una visió i objectius compartits amb un impacte en tota la cadena de valor.

L'acció donarà suport a un paquet d'activitats que facilitin la creació, promoció i distribució de continguts europeus, i/o l'adopció de noves tecnologies o models de negoci per part del sector audiovisual. Les activitats tindran impactes en tota la cadena de valor (per exemple, suport als talents i habilitats, desenvolupament de mercats i treball en xarxa, suport a la innovació i la inversió privada, suport a les coproduccions internacionals, així com altres àrees rellevants) i seran implementades per organitzacions europees capaces d'atreure participants europeus i internacionals. Els sol·licitants hauran de presentar una estratègia integral i un paquet d'activitats coherent i seran capaços de demostrar el seu fort valor afegit i efecte estructurador a la indústria audiovisual europea.

DESCÀRREGUES:

Bases

Document de la convocatòria
(EN)

Enllaç de la convocatòria a la FTOP

Enllaç de la convocatòria a la FTOP
(EN)

Sol·licitants elegibles

Convocatòria per a entitats (empreses privades, organitzacions internacionals, associacions, fundacions, professionals de la indústria audiovisual) que presentin una estratègia global integrada, amb un paquet d'activitats proposades, que demostri el seu fort valor afegit i el seu efecte estructurant per al conjunt de la indústria audiovisual europea.

S'admeten sol·licituds de sol·licitants únics (beneficiaris únics; s'admeten entitats afiliades, si cal), així com propostes presentades per un consorci d'almenys 2 sol·licitants (beneficiaris; entitats no afiliades).

Activitats elegibles

Els projectes han de cobrir activitats en almenys dos dels segments següents:

1) Desenvolupament d'habilitats. Activitats de formació i mentoring per millorar la capacitat dels professionals de l'audiovisual per adaptar-se als nous processos creatius, desenvolupaments del mercat i tecnologies digitals que afecten tota la cadena de valor. Les activitats poden incloure entre altres: donar suport a nous processos creatius; l'aprofitament de la innovació digital en la producció i distribució audiovisual, l'adopció d'eines digitals per a la producció i distribució de videojocs; millora de l'explotació dels drets de PI; transició verda.

Les activitats poden prendre la forma d'aportacions físiques i/o en línia o, idealment, una combinació d'ambdues, oferint d'aquesta manera el suport continu de les habilitats.

Al final de la formació, els participants hauran de rebre un certificat en el qual s'especifiquen les competències adquirides.

Les beques han de representar almenys el 20% del nombre total de participants. Les beques s'han de concedir a participants procedents de països de baixa capacitat del Grup A i del Grup B[1] o d'un país que no concedeixi beques per a aquest tipus de formació o participants en qualsevol altra situació acreditada de necessitat de suport econòmic.

2) Mercats, activitats B2B i networking

Activitats i esdeveniments de networking del sector, físics, digitals o híbrids, centrats en l'intercanvi interempresarial entre professionals de l'audiovisual europeu, facilitant coproduccions i vendes i mostrant un efecte estructurador en l'ecosistema audiovisual europeu així com impacte en la promoció i vendes. d'obres audiovisuals europees als mercats globals.

No es consideren elegibles les activitats relacionades amb els següents tipus d'obres: emissions en directe, vídeos musicals, obres artístiques no narratives (inclosos, entre d'altres, vídeos artístics, vídeos experimentals, etc.), obres comercials i promocionals (inclosos, entre d'altres, anuncis publicitaris). ), reality TV i tertúlies.

3) Coproducció internacional entre una empresa amb seu en un país que participa a Europa Creativa MEDIA i una empresa amb seu en un país que no participa a MEDIA. Les activitats subvencionables consisteixen en la prestació de suport financer a tercers elegibles per a projectes subvencionables d'acord amb els criteris següents:

  • Producció de llargmetratges, sèries de televisió, animació i documentals (els curtmetratges no són elegibles).
  • Activitats de distribució i estratègies de promoció internacional per millorar la circulació i l'audiència internacional de les coproduccions internacionals.

4) Aprofitar la innovació per augmentar la disponibilitat, la visibilitat i l'audiència de les obres europees en l'era digital i/o per augmentar la competitivitat o el procés d'ecologització de la indústria audiovisual europea. Les activitats elegibles també poden incloure activitats destinades a incubar, accelerar i escalar la innovació en els ecosistemes audiovisuals i de jocs.

5) Inversió privada

Tallers de suport, seminaris o tutorials que se centren en la importància de les inversions financeres, les diferents oportunitats disponibles i com aquestes poden beneficiar les empreses audiovisuals/de joc a llarg termini. Aquests esdeveniments també poden proporcionar una plataforma perquè les empreses audiovisuals i de jocs interactuïn amb experts financers i possibles inversors i comparteixin històries d'èxit d'empreses/continguts que s'han beneficiat d'inversions financeres, animant així altres persones a explorar aquestes oportunitats.

Els projectes també poden introduir altres activitats B2B sempre que s'ajustin als objectius de la convocatòria.

Una part substancial dels participants en els projectes proposats han de provenir d'un país participant a MEDIA diferent del país del sol·licitant.

Les sol·licituds han de presentar estratègies adequades per garantir una indústria més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient i per garantir l'equilibri de gènere, la inclusió, la diversitat i la representativitat.

Com a part del compromís de la Comissió Europea amb la sostenibilitat, s'anima als sol·licitants a limitar les activitats de viatge al que sigui absolutament necessari per al compliment dels seus objectius de l'acció.

 

Els projectes han de complir els interessos i les prioritats polítiques de la UE.
El suport financer a tercers està permès en l'àmbit de la coproducció internacional i ha de complir amb el següent:

  • Els projectes de suport financer a tercers han de ser presentats per entitats audiovisuals establertes en algun dels països participants a MEDIA i propietat directa o majoritària de nacionals d'aquests països.
  • Els projectes de suport financer a tercers s'han de coproduir amb almenys un productor d'un país que no participi a MEDIA.
  • La quota de coproductor(s) procedent de països participants a MEDIA ha de ser d'un mínim del 20%. En cap cas, la quota del/s coproductor/s provinent de països participants a MEDIA pot superar el 70%.
  • Els sol·licitants no poden proposar altres condicions d'elegibilitat, excepte quan estiguin relacionades amb la definició de llistes de països tercers. El finançament dels projectes no es limitarà als operadors del país on té la seu del sol·licitant.
  • La convocatòria ha de fomentar l'intercanvi de bones pràctiques en matèria d'ecologització i sostenibilitat entre els coproductors.
  • L'import màxim del suport econòmic a tercers és de 60.000 euros

La vostra sol·licitud de projecte ha d'especificar clarament per què es necessita suport financer a tercers, com es gestionarà i proporcionar una llista dels diferents tipus d'activitats per a les quals un tercer pot rebre suport financer. La proposta també ha de descriure clarament els resultats que es volen obtenir.

Durada

Normalment, els projectes no han de superar els 36 mesos.

Les pròrrogues són possibles, si es justifiquen degudament justificades i mitjançant una modificació.

Calendari

  • Publicació de la convocatòria: 26 de setembre de 2024.

  • Data límit de presentació de sol·licituds: 9 de gener de 2025 a les 17:00 (hora de Brussel·les).

  • Període d'avaluació: gener - abril de 2025.

  • Informació als sol·licitants: maig de 2025.

  • Signatura del conveni de subvenció: octubre de 2025.

Documentació

Document de convocatòria i annexos:

Plantilles de formulari de sol·licitud

Standard application form (CREA MEDIA) — el formulari de sol·licitud específic d'aquesta convocatòria està disponible al Sistema de presentació de sol·licituds

Model Grant Agreements (MGA)

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2025-DEVSLATE)

Termini: 05/des/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2025-TVONLINE)

1r Termini: 05/des/2024
2n Termini: 14/05/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video game and immersive content development
(CREA-MEDIA-2025-DEVVGIM)

Termini: 12/feb/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2025-AUDFILMEDU)

Termini: 27/mar/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2025-FILMOVE)

1r Termini: 20/mar/2025
2n Termini: 17/07/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2025-INNOVBUSMOD)

Termini: 16/gen/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2025-MEDIA360)

Termini: 09/gen/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Skills and Talent Development
(CREA-MEDIA-2025-TRAINING)

Termini: 24/abr/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2025-LIT)

Termini: 11/feb/2025

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...